Що таке гендер паті та з чим його їдять?

Що таке гендер паті та з чим його їдять?

В очікуванні малюка кожен день стає особливим. Майбутнім батькам хочеться зафіксувати в пам'яті будь-яку подію, пов'язану з довгоочікуваним поповненням у сімействі, а також розділити радість з рідними та друзями. Один із способів зробити це — влаштувати ґендер паті.

Гендер паті: особливості

Гендерна вечірка — це свято, під час якого учасники дізнаються про стать майбутньої дитини. Спочатку, звичайно, його впізнають батьки, які готують вечірку у відповідному стилі. Зазвичай організатори івента зберігають цю інформацію в секреті протягом урочистостей. І лише під кінець гості дізнаються про довгоочікувану інформацію.

Організація гендерної вечірки — приємний процес, який ні до чого не зобов'язує, який майбутні батьки можуть провести будь-коли. За допомогою УЗД стать малюка визначається з 13-14 тижні його розвитку. Найточнішими результати стають у період 23–25 тижнів, тому на організацію вечірки часу завжди достатньо. Її можна провести навіть на 28-30 тижні. Головне — зберегти в таємниці таку важливу інформацію.

Звідки пішла така традиція

Вважається, що вперше ідея влаштувати вечірку з визначення статі дитини спала на думку американці Дженні Карвунідіс у 2008 році. Щоб порадувати близьких, вона організувала вечірку із тематичним кольоровим тортом, про що пізніше написала на батьківському форумі. Для Дженни ця подія була особливо важливою, оскільки три попередні її вагітності закінчилися невдало на ранніх термінах. Ідея сподобалася батьківській громадськості і швидко набула популярності.

Перші YouTube-ролики з'явилися у мережі у 2009 році. Роком пізніше, 2010 року, виник термін «гендер паті». У нашій країні вечірки щодо визначення статі малюка стали актуальними у 2018–2019 роках.

Чи популярні гендерні вечірки в Україні?

В Україні актуальність ґендерних вечірок продовжує зростати. Відсвяткувати цю подію з друзями та підписниками вирішили Алеся та Олександр Енберти, Влада Седан (дружина футболіста Олександра Зінченка), Дмитро Тарасов та Анастасія Костенко, Ассоль та репер ST, а також багато інших представників шоу-бізнесу.

Що потрібно для гендер паті

По суті, організувати вечірку з визначення статі малюка не так вже й складно. У найпростішому випадку можна обійтися тематичним тортом та фотосесією, як це зробила легендарна Дженна. Батьки, які бажають оголосити радісну новину якомога більшій кількості людей, можуть навіть орендувати гелікоптер, який пролетить обраним парою маршрутом, а наприкінці випустить у повітря рожевий або блакитний дим.

Цікаві фото виходять, коли роблять ґендер паті на відкритому повітрі. Якщо вечірка проходить у закритому приміщенні, можна оформити тематичну фотозону. Все необхідне для івентів та конкурсів можна купити у звичайних чи інтернет-магазинах. Це тематичні кулі, піньяти, вирубки для тортів, димові шашки, конфетті, паперові серветки, іменні запрошення, вафельні картинки, банери та багато іншого.

Чи варто запрошувати ведучих, залежить від формату урочистостей. Найчастіше можна обійтися «своїми силами», особливо якщо свято організується на свіжому повітрі або запрошено небагато гостей (до десяти).

Що робити, якщо на УЗД стать дитини було визначено неправильно

Хоча успіхи сучасної медицини є незаперечними, медики попереджають про те, що точність визначення статі дитини на УЗД у середньому становить 85–90%. Це означає, що є невелика ймовірність того, що під час свята майбутні батьки повідомлять родичів про неправильну стать дитини. Що робити у цьому випадку? Головне правило - не панікувати і не засмучуватися, адже головне - це здоров'я малюка. Вийти із ситуації можна так:

  • По-англійські. Тобто зробити покер фейс і нічого не говорити про це взагалі. До того ж у молодих батьків завжди достатньо клопоту.
  • Організувати повторне свято. По суті, ґендерна вечірка — це привід зустрітися з дорогими людьми та добре провести час. Тому можна зробити щось на кшталт Gender party (Part two) та запросити той самий склад гостей. Сценарій та атрибутика можуть перегукуватися з першою частиною свята. Наприклад, у кулю визначення статі можна покласти записки з іменами майбутніх хрещених.
  • Перекласти все жартома. Учасникам урочистостей можна надіслати листівки чи фотографії бірочки з такою інформацією: «Наш Саша просив повідомити, що насправді він — Наташенька». Справді, з ким не буває.

Гендерну вечірку цікаво влаштовувати і вдруге, і втретє, і навіть вчетверте. Емоції дітей, які нарешті дізнаються, хто в них з'явиться, братик чи сестричка, будуть безцінними. Спробуйте!