Весела піратська вечірка для дітей: 8 найкращих ідей

Весела піратська вечірка для дітей: 8 найкращих ідей

Для дитячого свята не вигадати кращої тематики, ніж піратська вечірка. Безшабашні веселощі, цікаві конкурси, яскраві костюми та море позитивних емоцій чекають на всіх учасників. Найприємніше – організувати таке свято можна самостійно. 

Підготовка піратської вечірки для галасливої дитячої компанії складається з таких етапів:

  • вибір оптимального місця;
  • написання сценарію;
  • купівля або створення реквізиту та бутафорії;
  • підготовка костюма;
  • розробка меню;
  • декорування місця проведення свята. 

Найвеселіша піратська вечірка для дітей проходить на відкритому повітрі. Тому для проведення свята віддавайте перевагу кафе з великою верандою або літнім майданчиком, базам відпочинку, пляжам та паркам. За бажанням, захід можна організувати і в закритому приміщенні, розділивши його на кілька зон. 

Як запросити дітей на піратську вечірку?

Тематичне свято починається із стильного запрошення. Повідомити гостей про дату та час вечірки можна за допомогою листівки у вигляд:

  • карти скарбів;
  • чорної мітки;
  • капітанського журналу;
  • старовинного листа. 

Запрошення краще роздрукувати, щоб зробити одержувачу wow-ефект. Листівку можна додатково декорувати: постаріти папір міцним чаєм, трохи підпалити краї, накапати віск. Таке запрошення стане пам'ятним сувеніром і точно не загубиться. 

Ідеї піратської вечірки для дітей: оформлення, частування, костюми

Вечірка для дітей у стилі піратів – це чудовий спосіб виявити свою фантазію. Для декорування приміщення підійдуть тканини червоного та білого кольорів, полотна у чорно-білу смужку, товсті мотузки із натуральних матеріалів. Для створення акцентів можна зробити з картону бутафорський якір чи штурвал. Для прикраси добре підходять гірлянди із прапорців, дерев'яні бочки, скрині різних розмірів, черепашки, пляшки із кольорового скла, свічки. 

Дитячий костюм на свято зібрати нескладно. Характерні елементи - тільник, червона бандана, широкий пояс, трикутник, пов'язка на око. Взуття має бути максимально зручним, щоб дитина не відчувала дискомфорту, беручи участь в активних конкурсах. Як реквізит можна використовувати мечі та шпаги, бінокль або підзорну трубу, іграшкового папуги Меню для дитячої піратської вечірки може складатися зі звичних страв, але з незвичайними назвами: бургер «Острів скарбів», картопля фрі «Хрумкі кісточки», піца «Таємнича карта» тощо. Звичайно, будь-який напій на такому святі — це «витриманий» ром», навіть якщо це апельсиновий сік чи кола. Окрему увагу приділіть сервіруванню столу. Яскрава скатертина, одноразовий посуд з впізнаваним принтом, ємності з декоративними елементами (піастрами, мушлями та іншими скарбами) точно зроблять обід більш апетитним. 

Ігри на піратській вечірці для дітей

Щоб піратська вечірка будинку для дітей пройшла захоплююче та цікаво, перетворіть її на квест. Завдання мають бути пов'язані один з одним, розгадка однієї загадки відсилає гравців до наступного етапу. Починати ігрову частину свята варто з вибору назви та девізу для команди. Якщо гостей більше десяти, поділіть учасників на кілька команд.

Перший блок ігор може складатися з:

  • вікторини;
  • естафети;
  • конкурсів на спритність та кмітливість. 

Важливим атрибутом квесту на дитячій піратській вечірці є бортовий журнал капітана. Його потрібно виготовити заздалегідь, зібравши в ньому загадки, головоломки та підказки. На одній із сторінок можна залишити невидиме послання лимонною кислотою чи молоком. 

Другий блок конкурсів має бути активнішим. Тут будуть доречними перетягування каната, бої подушками, смуга перешкод, тир. У перервах між іграми можна влаштувати танцювальний марафон чи майстер-клас. Якщо є можливість запросіть на свято аніматорів. Вони зроблять дітям аквагрим, навчать створювати з довгих повітряних кульок фігурки, проведуть ефектні хімічні досліди чи шоу мильних бульбашок. Музичний супровід свята має бути життєрадісним і запальним. Поки триває квест, використовуйте музику з піратських мультфільмів та фільмів, вона дозволить створити потрібний настрій. А ось дискотека нехай складається із сучасних треків, які сьогодні у всіх на слуху. 

Фінальна частина дитячої піратської вечірки – це скарб. Якщо свято проходить на відкритому повітрі, можна закопати скарб на пляжі або підвісити на дереві. На карті, яку команда знаходить у процесі квесту, потрібно вказати місце, де захований скарб. 

Для домашніх вечірок ідеально підходить пінята, яку можна наповнити різноманітними дрібними подарунками. Це ефектно та весело. Як презенти можна використовувати шоколадні цукерки у вигляді монет, невеликі тематичні сувеніри. І не забувайте робити фото протягом усього свята!