Як відсвяткувати день народження у стилі мафії та гангстерів?

Як відсвяткувати день народження у стилі мафії та гангстерів?

Епоха гангстерів - це період 20-30-х років ХХ століття у США. Введення на всій території країни сухого закону спровокувало зростання злочинності, контрабандизму та бутлегерства. Незаконна діяльність приносила хороші гроші, тому члени угруповань носили дорогий одяг та стильні прикраси, їздили на розкішних машинах. Романтизований образ гангстерів та мафіозі закріплений у кінематографі. Завдяки цьому відтворити атмосферу відчайдушних 30-х на вечірці на честь дня народження не складно.

Тематична вечірка в стилі мафії дозволяє гостям приміряти на себе незвичайні образи, без ризику спробувати свої сили в іграх, насолодитися танцями під запальний джаз. Це свято, наповнене азартом та невимушеним спілкуванням. Тут кожен зможе знайти розвагу до душі. 

Секрети організації та ідеї для гангстерської вечірки

Починати підготовку до події рекомендуємо з вивчення фільмів, щоб краще зрозуміти стилістику та атмосферу тієї епохи. Зверніть увагу, як одягаються герої «Гострих козирків», «Боні та Клайд», «Славних хлопців», «Ворог суспільства» та «Хрещеного батька». У цих кінокартинах детально опрацьовано не лише костюми, а й деталі побуту, інтер'єри, реквізит. 

Підбираючи приміщення для дня народження у гангстерському стилі, враховуйте, що воно має бути досить просторим, щоб у ньому вільно розмістилося кілька зон. Місце для банкету, гральний зал, фотозона, танцпол - це необхідний мінімум.

Окремо слід попрацювати над конкурсами для вечірки у стилі мафії. Оптимальний варіант для великої кількості людей – поділ активностей на кілька зон, де дії відбуватимуться одночасно. Відмінно впишеться у тематику свята жива музика, шоу ілюзій чи бармен-шоу. Звичайно, без фотографа не обійтись, адже на костюмованих вечірках завжди виходять яскраві кадри. 

Обов'язково підготуйте дизайнерські запрошення для гостей. Листівку краще роздрукувати та вкласти в конверт, таким чином ви не тільки сповістите гостей про дату та час початку вечірки, але й зробите невеликий тематичний презент. До речі, про подарунки! Продумайте і цей нюанс, гостям буде приємно отримати сувенір за участь у конкурсах та найяскравіші образи.

День народження у стилі мафії: поради щодо оформлення інтер'єру та створення костюмів

Підібрати вбрання у гангстерському стилі чоловікам досить просто. Мафіозі віддавали перевагу класичним костюмам. Найчастіше це були костюми-трійки чи ансамблі з двобортним піджаком. Характерні деталі образу гангстера з минулого:

  • накрохмалена біла сорочка;
  • шовкова краватка або хустка;
  • капелюх або кепка з твіду;
  • кишеньковий годинник з ланцюжком.

Жінкам мода епохи сухого закону пропонує більшу різноманітність нарядів. Образ може складатися з:

  • сукні з бісером, паєтками або бахромою;
  • приталеного жакета та спідниці;
  • брючного костюма в тонку смужку. 

Чудовим доповненням вбрання стануть хутра, прикраси з перлів та пір'я, сигарета з мундштуком, високі шовкові рукавички. Для епохи 20-30-х років шпильки та босоніжки на платформі не характерні. На той час частіше носили взуття на невисокому підборі з перемичкою на підйомі. 

Якщо говорити про прикрасу приміщення, то у вибрану тематику ідеально впишуться чорні та білі кольори, акценти червоних відтінків. Банкетний стіл накрийте скатертиною, підберіть контрастні серветки. Електричне освітлення частково замініть на свічки. Стіл для гри в карти або рулетку накрийте зеленим сукном. На стінах можна розвісити оголошення про розшук іменинника та його гостей, в окремих зонах розставити реквізит для фото (капелюшки, прикраси, пір'я, бутафорські вуса та окуляри, іграшкова зброя). Було б чудово, якби на вході гостей зустрічав welcome drink і кожен бажаючий міг обміняти запрошення на вітальний напій. 

Конкурси для вечірки у стилі мафії

Перша гра, яка відразу спадає на думку при згадці гангстерської вечірки, — це «Мафія». Потрібно лише роздрукувати спеціальні карти, підготувати пов'язки (або маски) за кількістю учасників, вибрати ведучого. Ця гра дозволяє проявити акторську майстерність та спостережливість, уміння переконувати та вибудовувати стратегію.

Для тих, хто вміє грати в покер, бридж чи преферанс, можна зробити окремий турнір з призами. Гості можуть змагатися у влучності, меча дротики в ціль. Любителям оригінальних напоїв рекомендуємо спробувати вгадати склад коктейлю, зробивши лише один ковток. 

Якщо у вашій компанії є артистичні гості, влаштуйте марафон пародій на зірок старого Голлівуду, відомих музикантів та громадських діячів. Не забувайте робити паузи для фотографій, ефектні кадри гарантовані. Фінальний цвях програми – танцювальний марафон. Учасники розбиваються на пари та танцюють без перепочинку стільки, скільки зможуть. Ті, хто зменшує темп, — вибувають, перемагають найвитриваліші.